Renovering af badeværelse

Moderne badeværelse

Badeværelset kan med årene gå hen og blive kedeligt og klamt, og så er det tid til en renovering. Men der er mange ting som husets dyreste rum per kvadratmeter skal overholde.

Så det er en god idé at sætte sig ind i, hvad der skal huskes, før arbejdet går i gang. Designerfokus giver dig gode råd og info til hvad du skal huske på i denne artikel. 

 

Hvad skal jeg huske på?

Fordi badeværelset er udsat for vand og fugt på daglig basis, kan der ofte opstå anledning til omfattende skader, som kan være rigtig dyre at rette op på. Selv den mindste utæthed i vægge eller gulvet, kan give vandet mulighed for at trænge ind og udrette skader. Derfor findes der også en række regler for vådrum, som er gode at huske på, når du skal renovere badeværelset.

  • Krav om vantætte materialer

På grund af hyppig udsættelse for fugt, skal materialerne som benyttes til vægge og gulve, kunne tåle vand og sæbe. Vægbeklædninger skal også være vandtætte.

  • Våd- og fugtzone

Der er forskellige krav til materialer alt efter, hvilken zone der er tale om. Brusekabinen, som ofte udsættes for vand direkte, er en vådzone, hvor de strengeste krav gælder, mens andre vægge og gulve i badeværelset betragtes som fugtzoner, som har knap så strenge krav.

  • Byggetilladelse

Hvis du bor i hus og skal renovere dit badeværelse, skal du ikke have en byggetilladelse, medmindre du udvider arealet eller flytter det til et andet rum. Men hvis du bor i lejlighed skal du næsten altid have en byggetilladelse, hvis du skal i gang med et større bygningsarbejde.

 

Få det indrettet lyst og moderne

Man kan nemt komme til at undervurdere, hvor lang tid man bruger på sit badeværelse. Det er ikke kun vigtigt at indrette badet praktisk og at overholde reglerne for vådrum. Det er også helt essentielt, at badeværelset bliver et rum, hvor du og din familie har lyst til at opholde sig.

Gå derfor efter at indrette badeværelset i lyse og moderne farver. Du skal selvfølgelig ikke have de helt store panoramavinduer, for badeværelset er nu engang et privat sted, men sørg alligevel for, at der i dagstimerne kan komme rigeligt med lys ind, eventuelt fra vinduer, der er placeret højt oppe i rummet.

Det er selvfølgelig ikke alle timer af døgnet, at vinduer kan levere lyset til et moderne badeværelse. Derfor er det også vigtigt, at finde de rigtige lamper, hvis de vil have et moderne og lyst badeværelse.

Se også: Er din bolig moderne indrettet?

You can leave a response, or trackback from your own site.