Sommeren er ovre og med den også de få solskinsdage, der kan få humøret helt op at ringe. For når det regner og blæser uden for dit vindue, kan det være svært at få et smil på læben.

Heldigvis findes der mange ting, der sagtens kan hjælpe dig med at komme igennem den lange mørke tid i Danmark. Vi har samlet 10 af dem herunder.

1. Masser af motion

Det er videnskabeligt bevist, at motion får dig i bedre humør. Når kroppen kommer op i omdrejninger, vil hjernen på et tidspunkt begynde at frigive endorfiner, som får dig til at føle dig lykkelig.

2. Chokolade

Vi siger ikke, at du skal grovæde chokolade dagen lang, for det vil kun føre til overvægt, og så er det måske endda endnu sværere at komme i godt humør. Men ligesom motion kan chokolade også sætte gang i endorfinproduktion, så du føler dig glad indeni.

3. Sex

Det er selvfølgelig åbenlyst. Men det skulle helt sikkert med på listen, for sex sætter også gang i endorfinproduktionen. Pludselig virker de lange vinterdage slet ikke så slemme, vel?

4. Godt selskab

Hvis du føler dig nede, er der ikke mange ting, der kan få dig hurtigere i godt humør end et kram og en snak med en god ven. Så sørg for at få aftalt nogle kaffedates eller fællesmiddage.

5. Youtube-videoer

Hvis du en dag har virkelig mange tømmermænd eller bare ikke kan komme ud af sengen, kan et par sjove videoer på Youtube helt sikkert sætte dig i gang. Specielt videoer af hunde og katte, der dummer sig, kan udløse grineflip af en anden verden.

6. Dyr

Det er ikke kun i videoer på internettet, at dyr har en særlig evne. Hvis du har haft et kæledyr, ved du, at der ikke er noget bedre end at bruge tid med det, hvis du har en dårlig dag.

7. Stand up

Deres levebrød består af at få dig til at grine. Derfor er de også rimelig gode til det. Så book et show med din yndlingskomiker, eller find det på Netflix, så du kan få gang grinemusklerne.

8. Ferie

Hvis du har fri i en uges tid eller bare en forlænget weekend, bør du overveje at stikke afsted mod varmere himmelstrøg. Udover det varmere vejr kan en ferie også få dig til at stresse lidt af, så du er klar til hverdagen, når du vender hjem.

9. God mad

Der findes ikke noget bedre, end at sætte tænderne i din livret, når du er allermest sulten. Så arranger et restaurantbesøg med kæresten eller lav en lækker middag med nogle venner.

10. Frisk luft

Selvom vintermåneder ofte er dejligst foran kaminen med en kop varm kakao, skal frisk luft ikke undervurderes. Du kan føle dig helt genopladet efter en gåtur i skoven eller ved vandet, så sørg for at trodse vinterkulden og kom ud fra tid til anden.