Jakkesættet findes i alverdens forskellige mærker, designs og pasformer, og det kan være svært at finde ud af, hvilket du skal vælge. Heldigvis er der her en guide, der hjælper dig til at finde det rette sæt, der får dig til at se både stilfuld og klassisk ud.

I dag findes der mange forskellige variationer af det klassiske sæt til mænd, og hvilket du skal vælge, afhænger af dig og situationen du skal bruge det i.

Sådan vælger du jakkesæt

1. Start med at klarlægge et budget

Det er en god idé at starte med at lægge et budget for, hvor meget du gerne vil bruge på dit nye jakkesæt. Har du mulighed for at købe et fra den dyrere prisklasse, kan du finde et sæt fra et i en god kvalitet. Jo bedre kvalitet, du vælger jakke, skjorte og bukser fra, jo længere holder de.

Hvis du vælger et sæt, der er i god kvalitet, og som du gerne vil have skal holde i mange år fremover, bliver du nødt til at bruge de penge, det kræver – samtidig er det i så fald vigtigt at gå efter et tidsløst design, som ikke går af møde om et år eller to.

2. Pasformen er vigtig

Start med at finde ud af, hvilket slags sæt, du gerne vil have. Skal det være klassisk mørkt, eller skal det have en iøjnefaldende farve som bordeauxrød? Skal det være en tredelt habit med en vest, eller kun jakke og bukser? Dette er gode overvejelser at gøre dig, før du vælger det rigtige.

Vigtigst af alt, uanset hvilket slags jakkesæt du vælger, er at pasformen er rigtig. Både jakke, bukser, skjorte og eventuel vest skal sidde godt, ikke for stramt og heller ikke for løst. Er din kropsbygning slank, er det en god idé at vælge et sæt, der er smalt.

Hvis du har svært ved at finde et sæt der passer ordentlig? Så kan det være nødvendigt at få justeret det af en skrædder. Der findes flere dygtige forhandlere som kan hjælpe dig med at få den rigtige og flotte pasform.

Besøg Herrernes Magasin og deres butik på Nørregade 20 i København, for at få råd af deres dygtige ekspedienter. De er blandt landets førende på området.

3. Gå efter slim-fit hvis du er trænet

I forlængelse af punktet omkring den vigtige pasform, er det en god idé at gå efter slim-fit, hvis du er trænet. Et jakkesæt kan fremhæve din kropsbygning på en meget positiv måde, hvis du vælger rigtigt. En jakke der er slim-fit, er en mulighed for at vise, at du har brede skuldre og overarme.

Uanset hvad er det vigtigt, at du ikke køber det første og bedste, og slet ikke efter at have prøvet det ordentligt. Der er forskel på slim-fit og for stramt, og det er vigtigt, dit jakkesæt ikke bliver det sidste. Pasformen er afgørende for hvordan det ser ud og for at du er komfortabel når du går rundt i det, uanset om det er til fest eller fint bryllup.

Læs også: 3 populære jakkesæt mærker i Danmark