Hjemmet er vigtigt for rigtig mange danskere. Man tilbringer mange timer derhjemme og det er ens ansigt udadtil når man har gæster.

Komforten skal være i højsædet, men det samme skal det praktiske og visuelle. Det er tre størrelser, der nemt kan være svære at forene. At få til at gå op i en højere enhed.

Aktuelle boligtrends

Vi har udpræget to af de mest centrale boligtrends, der hersker i øjeblikket.

Back to nature

Designerfokus tror meget på back to nature effekten i de danske hjem. Vi er så vilde med begrebet, fordi det dækker flere betydninger.

For det første vil naturelementer som træ og naturfarver være mere fremherskende i mange boliger. For det andet er der en klar tendens til at flere vælger at gå mod det rå og minimalistiske look. Det tunge og kompakte, hvor alle rum er fyldt maksimalt, vil blive mindre udbredt.

Mere nips og interiør

Vi danskere er generelt rigtig glade for flot og stilfuldt interiør, så den tendens kommer helt sikkert til at fortsætte. Særligt med tanke på de mange webshops, der er specialister i at gøre hjemmet mere hyggeligt.

Arvestykker, nips, loppefund og andet interiør forventes også at spille en større rolle, for at give hjemmet et personligt præg. Flere steder vil indretningen ske med øje for årstiden, så hjemmet hele tiden matcher vejret udenfor.

Den moderne stue

Stuen er ét af de rum vi danskere tilbringer mest tid i, når vi slapper af derhjemme. Det er derfor ikke underligt, at det ligeledes er rummet hvor der bliver lagt rigtig stor vægt på indretningen.

For selvom badeværelset og køkkenet ofte er de dyreste rum at indrette, er der ingen tvivl om at stuen er vigtigt, særligt for kvinder. Designerfokus ser derfor nærmere på hvad der kendetegner en moderne stue og stiller dig det kritiske spørgsmål: Er din stue moderne?

Kendetegn ved den moderne stue

Vi mener særligt der er 4 kendetegn ved den moderne stue og vi vil præsentere dem for dig her. Så er det din opgave at evaluere om dit nuværende hjem lever op til disse standarder.

1. Masser af lys

Hele din bolig bør være præget af masser af lys, fra en hvid/lys vægmaling og åbne vinduer. Alle indretningseksperter vil være enige i at lyse rum er tidløse og får hele hjemmet til at virke større og mere positivt. Så hvis du er meget til farver, bør du begrænse dig til en sidevæg eller enkle rum.

Det kan være en smart detalje, med en farvet vægmaling eller tapet på 1 af stuens 4 vægge, men generelt bør den være lys og have mindst 2 vinduer.

2. Flot vægpynt

Vægpynt er med til at skabe de hjemlige rammer og give dine gæster noget at se på. Det er derfor afgørende at du får pyntet stuen, så den både fremstår personlig og flot. Der er mange metoder til at gøre det.

3. Personlige genstande

Ligesom væginventaret kan være personligt, fx. i form af billeder af venner, familie eller kæreste, bør resten af stuen være det. Eksempler kunne være møbler eller en sofa du har arvet. Det kunne være elementer der afspejler din personlighed og stil på bedste vis.

En hylde med dine favoritbøger som pige eller med karafler og vinglas, hvis du er til det. Der er mange muligheder for at vise DU bor her og det vil alt sammen have sin egen charme.

4. Elektronikken i orden

Du kommer ikke udenom at have elektronikken i orden. Det indebærer specielt et fladskærms TV med tilhørende Playstation eller Xbox – særligt som mand. Det kan ligeledes være andet elektronisk inventar som iPad eller smarte lamper i loftet.

Du må ikke gå ned på at gammelt fjernsyn med lav opløsning, i en tid hvor man efterhånden kan få kvalitets fjernsyn til kun 4-5.000 kr.