Mens mange fokuserer på julen lige nu, har vi valgt at 7 dage længere frem. Der går ikke lang tid fra juleaften og 2. juledag, til du skal feste det nye år i gang. De fleste vil foretrække at have outfittet klar i god tid, så det ikke skal anskaffes mellem jul og nytår.

Det er ligeledes en god idé at finde en nytårsfest allerede nu, hvis du ikke har det, da typen af fest har meget at sige for dit outfit. Der findes mange måder at fejre det på, men de fleste vælger at iføre sig jakkesæt og kjoler. Læs hvilke overvejelser du bør gøre dig.

Hvilken type nytårsfest er det?

Det er altid afgørende hvilken type nytårsfest du skal til. Er det nytårsfest hvor I er samlet 8 fyre, der skal i byen bagefter. Er i en samlet gruppe på ca. 20 mænd, kvinder og par, hvor aftenen skal blive privat og formelt med fin middag? Der er så mange forskellige måder at holde nytår på, men dem der holder festen, styrer også

I mange vennekredse vil der naturligvis være en standard og fælles forståelse for, hvad man normalt bærer af tøj til nytårsfesten og den bør du kende til. Hvis det er første gang du er med, bør du derfor forhøre dig. Der er intet værre, end at møde frem i “forkert” outfit, specielt ikke hvis du er underdressed.

Nogle gange kan det være nok med en skjorte og blazer, mens du skal hive jakkesættet frem i andre sammenhænge. Kjoler for kvindernes vedkommende. Der er desværre ikke nogen standard, men vores bedste råd er, at du tænker på hvilken type nytårsfest du skal til – og med hvem. Det vil fortælle en del om hvad du bør bære og ellers kan du altid spørge dine nærmeste venner/veninder.

Du kan få gode tips som mand, i denne video:


Husk at overholde dresscoden

Der er mange danskere, der synes det er sjovt med en dresscode til nytårsfesten. Noget der kan bidrage til at gøre aftenen mere speciel, end alle andre fester. Hvis det er tilfældet bør du naturligvis holde dig til den, uanset om det er mere eller mindre, end du havde regnet med at iføre dig.

Brug for tøj til andre begivenheder?

Julefrokost

Der er ligeledes mange julefrokoster på vej og her kan du faktisk være heldig, at samme outfit kan bruges igen. Specielt hvis det er med forskellige personer, du holder henholdsvis nytårsfest og julefrokost. Jakkesæt eller blazer & skjorte er de to outfits der generelt vil passe godt ind.

Sommerfest

Til sommerfesten skal du finde helt andre outfits frem. Det kan godt være skjorten fortsat holder, men alt andet vil blive for varmt. Det handler om at finde den smarte og farverige skjorte frem, de flotte shorts og kjolen med blomster eller pænt mønster. Sandfarver og jordfarver er det helt store hit hos både mænd og kvinder.