Mange par vælger at holde deres bryllup om sommeren, og det er der god grund til. Fuglene kvidrer, solen skinner, det er muligt at være udenfor og blomster og træer står i fuldt flor. Der er derfor mulighed for at holde et smukt bryllup uden både brud, brudgom og gæster har store jakker på og fryser foran kirken.

Er du inviteret til sommerbryllup, men mangler du inspiration til, hvad du skal du skal vælge at tage på, kan du læse med her.

Jakkesæt for mænd

Som mand er det klassiske valg og den sikre vinder jakkesættet. Det findes i et utal af udgaver og i mange forskellige stilarter, så du kan vælge det helt rigtige til brylluppet. De klassiske jakkesæt er ofte koksgrå eller mørkeblå, og kan gå til rigtig mange formelle begivenheder.

Det kan også være et godt valg til sommerbrylluppet, men du kan samtidig også vælge noget i lysere farver, da de er langt mere sommerlige end de mørke. Eksempelvis kan du vælge et lysegråt sæt med en lys skjorte frem for det koksgrå. Du kan med fordel undlade det helt sorte jakkesæt, da det for det meste er det, man bær til begravelser og ikke til et bryllup.

Det er en god idé at vælge skjorter i lyse farver. Eksempelvis er en lyseblå skjorte både klassisk og sommerlig at vælge. Du kan også med fordel vælge sommerlige mønstre, for eksempel et blomstret slips med en matchende blomstret lommeklud.

Husk altid at kombinere med pæne sko og høje sokker. Desuden er det vigtigt at jakkesættet har en rigtig pasform, prøv dig derfor frem, før du finder det helt rigtige.

Tøj til sommerbryllup

Se også: Guide til at holde bryllup

Kjoler for kvinder

Til kvinderne er det kjolen, der er en sikre vinder. Kjolen er altid et elegant valg, især hvis du vælger den helt rigtige. Når det er sommer, er lyse eller pangfarver et godt valg. Mange vælger den lille sorte, når de skal til formelle begivenheder, der ofte er et sikkert valg, men ikke når det kommer til brylluppet.

Pastelfarver er meget moderne for tiden. Du kan eksempelvis vælge en laksefarvet, en lyseblå eller en mintgrøn kjole. Blonder er også moderne og meget feminine og passer godt til sommerbryllupper.

Længden på din kjole afhænger både af din stil, men også af brylluppets dresscode. Er der eksempelvis skrevet i invitationen, at brylluppet er formelt eller at stilen er galla, så er det en god idé at vælge en gulvlang kjole. Står der ikke noget nævnt er en kjole, der slutter lige under knæene, meget elegant.

Ingen hvid, sort eller rød kjole!

Generelt er der frie rammer for kvindernes valg af kjoler, men der er alligevel nogle få regler, som det er en god idé at følge. Vælg aldrig en kjole i hvid, da det er farven, der er forbeholdt bruden. Det hænger sammen med reglen om, at man aldrig må overstråle bruden kjolemæssigt.

Hold dig modsat også fra sort, da det er en farve, der er forbeholdt begravelser, og nogle mener, det bringer uheld til brudeparret. Sidst men ikke mindst, bør du holde dig fra en rød kjole. Det er ligesom den sorte farveregel et levn fra fortiden. Man siger, at kvinden i rødt, er gommens elskerinde eller at det bringer parret uheld, ligesom sort.

Hold dig derfor på den sikre side, og vælg disse tre farver fra. Det vil helt sikkert være et godt og stilrent valg.