For de fleste er det at blive gift en af de største begivenheder i livet. For mange kvinder drømmes der om et bryllup af prinsessekarakter fra barns ben, men der opstår ofte en række komplikationer i forbindelse med at afholdelse og planlægning.Specielt fordi mange er økonomisk begrænset.

Designerfokus ser i denne artikel nærmere på det perfekte bryllup og ikke mindst hvordan du får det planlagt. Meget kan opnås ved at være velforberedt og i god tid. Brylluppet kan blive nok så godt, men det er sjældent, at det foregår uden stress.

Vi har her samlet en top ti liste over de ting, vi mener, der er vigtigst for et velfungerende og perfekt bryllup. Rækkefølgen er tilfældig, men følges disse råd minimerer man stresset og øger glæden. Se med for neden!

Top 10 ingredienser i det perfekte bryllup

1. Huskeliste

I forbindelse med et bryllup er der tonsvis af små og store arbejdsopgaver, og det er umuligt at have dem alle sammen på rygraden. Hvis I laver huskelister undgår I en stor del af stresset og uønskelige løsninger i det sidste øjeblik.

Der findes mange huskelister på nettet, så udprint en 2-3 stykker og sammensæt Jeres personlige huskeliste selv.

2. Takkekort

I har ikke tid til at takke for alle gaverne under brylluppet. Lav takkekort, og send dem ud bagefter. Det er smart at have dem klar på forhånd, så det er én opgave mindre efter afholdelsen.

3. Nærliggende lokaliteter

Det bliver hurtigt et rod, hvis vielsen, receptionen og festen ligger langt fra hinanden. Uanset hvor I vælger at holde hele arrangementet, så sørg for jeres egen og gæsternes skyld at gøre det uden for lang afstand imellem begivenhederne.

4. Overnatning til gæsterne

Dette er ikke et must, men hvordan mere hyggeligt kunne et bryllup afsluttes, end ved at det fortsætter til ud på morgenen? Hvis pengene står til det, står arranger jeres bryllupssuite og gæsteværelse i samme location og vågn op til dejlig fælles morgenmad og fortsat fest.

5. ”Lad bruden bestemme”

Det lyder måske klichéagtigt, men hvor ofte har du som mand drømt om det perfekte bryllup? Sikkert ikke så meget, som din bedre halvdel. Det er selvfølgelig en tommelfingerregel, men hvis kvinden bestemmer det meste, så forløber seancen bedst for alle parter.

6. Vælg den rigtige toastmaster

Toastmasteren udgør en vigtig rolle under brylluppet. Sørg for at vælge en, der står jer meget nær.

7. Overvej en bryllupshjemmeside

En bryllupshjemmeside kan være værd at overveje og anvendes til flere forskellige formål. Hjemmesiden kan være til fremvisning af bryllupsbilleder, invitationen, præsentere ønskelisten eller fortælle jeres kærlighedshistorie. Der er mange forskellige muligheder og et oplagt supplement, hvis du ønsker det perfekte bryllup.

Få lavet en flot bryllupshjemmeside her.

8. Send invitationerne i god tid

Vil I have et hyggeligt intimt bryllup, eller skal det være stort og flot? Uanset hvad, så hvis I skal gøre jer realistiske forhåbninger om at den ønskede gæsteliste skal møde op, så er det vigtigt at sende invitationerne ud i god tid, således at alle kan nå at komme.

9. Bestil bryllupsrejsen i god tid

Bryllupsrejsen er ikke anderledes fra andre rejser på ét punkt. Det koster en del, men jo tidligere du bestiller, jo billigere er det. Slå hovederne sammen og tænk på hvor I vil hen, og så bestiller I rejsen.

10. Lav et realistisk budget

Det er ingen sag at overskride et budget. Og har man intet af slagsen, ja, så er det ingen sag at blive ruineret på sit bryllup. Sørg for at lave et realistisk budget, og overhold det! Det her råd er måske det vigtigste af slagsen, fordi netop pengene, er en stor faktor for stress og Jeres muligheder.

Har I alligevel ikke penge nok til selv de rimelige rammer, har I så overvejet lån? For de fleste, er det trods alt kun én gang man skal giftes, så festen skal være tæt på perfekt.

Har du brug for et lån til brylluppet?

Lån virker for mange skræmmende, men det er både lettere og hurtigere end nogensinde før. Renterne presses i bund af stor konkurrence, og online er mulighederne mange uanset jeres økonomiske situation. Ved hjælp af Nem-ID kan I få pengene allerede dagen efter ansøgningen!

Du bør starte med at forhøre dig i banken, men forvent ikke et positivt svar. Du bør derfor ligeledes afsøge mulighederne online, hvor det er hurtigere, nemmere og billigere end længe. Søger du 2-3 steder, er dine muligheder for lavere omkostninger størst.

Du kan se meget mere om lån til bryllup online, hvor du tilmed har muligheden komme i gang med ansøgningerne online. De giver dig overblikket og henviser til de førende udbydere på nettet.

Bryllupstøjet som mand

Vi slutter af med at se på påklædningen til brudeparret. Vi er ikke i tvivl om at kvinderne nok skal finde en flot og passende brudekjole, mens mange mænd vil have langt sværere ved at vælge bryllupstøj.

Designerfokus har derfor fundet en video frem med gode tips, der kan være rigtig nyttige. Det er modeeksperten David K der præsenterer dig for en række brugbare råd og du kan få mange flere tips og inputs til bryllupstøjet på deres hjemmeside Herrernesmagasin.dk.