I denne artikel ser vi nærmere på hvad der kan eller bør udgøre den stilfulde herrepåklædning. Vi ønsker alle at se mændene fra deres bedste side og det kræver mere end et par jeans og en t-shirt.

Til festlige lejligheder er det nødvendigt med jakkesæt, flotte skjorter, slips/butterfly og et par passende sko. Designerfokus giver dig en god guide til hvordan du bør påklæde dig som mand og sammensæt en smart stil.

Du får opskriften på hvad en rigtig mand skal bære, når han tager til bryllup, runde fødselsdage eller andre store arrangementer. Læs mere her.

 

Herrebeklædningens 5 centrale elementer

Vi har valgt at inddele herrebeklædningen i 5 centrale elementer bestående af følgende:

  1. Jakkesæt
  2. Skjorter
  3. Butterfly/slips
  4. Manchetknapper og herresmykker
  5. Sko

1. Jakkesæt til mænd

Jakkesættet er et must, når du skal til fester og fine arrangementer. Du får bare et andet udtryk, når du bærer skjorte og blazer, end hvis du kom i t-shirt eller polo. Dit udtryk bliver mere voksent, smart, moderne og stilrent. Du ligner med andre ord den rigtig mand!

Det er klart at de fleste jakkesæt til mænd ligger i den høje prisende, og det er nok årsagen til de ikke er voldsomt udbredte på diskoteker, natklubber og når 20-30 årige fester. Ikke desto mindre findes der løsninger og muligheder for at købe dem på tilbud eller fra lagersalg.

2. Skjorter

Det er klart at en flot jakkesæt skal suppleres af en smart skjorte. Den er mindst lige så vigtigt, fordi du ofte ender med at smide overdelen. Så faktisk kan det hurtig blive skjorten der bemærkes mest.

Vi anbefaler at du vælger en slim tætsiddende variant, hvis du ellers er fornuftig slank. Det ser pænest ud og kan være med til at fremhæve dine mandlige fordele. John Henric og Tiger er to mærker, med mange flotte varianter som du bør overveje.

3. Butterfly/slips

Nu kommer vi til et dilemma, for hvad er du mest til – slips eller butterfly? Det har ikke den helt store betydning, for bare du bærer en af delene. Det er nemlig med til at fuldende looket, når du har købt ovenstående tøjdele. Til afslappede arrangementer kan det være fint at undlade slips/butterfly, men ellers bør det være en fast bestanddel.

De kan tilsvarende bruges når du skal i byen og være smart påklædt, så du skal nok få rigelig glæde af dem.

4. Manchetknapper og herresmykker

Det ene udelukker ikke det andet og nu kommer vi til de mere variable punkter i vores guide. Det er nemlig langt fra alle der vil være trygge eller glade for at bære herresmykker, eller som det vil klæde. Modsat er det med manchetknapper, som vil passe til de fleste mænd.

Designerfokus har dem med fordi det kan give din stil det sidste pift, den sidste smarte detalje. Det er sjældent dem der bliver bemærket mest, men de er med til at forstærke dit udtryk som person. Skal det være simpelt og klassisk, eller smart og moderigtigt? Valget er dit.

5. Sko

Vi kommer ikke uden om det sidste element af yderdelene; skoene. Det er klart de skal matche til dit tøj og når du handler nye sko til fest eller arbejde, er det vigtigt at de kan gå til det meste. Langt de fleste varianter er heldigvis sorte eller mørkebrune, som begge er meget alsidige farver.

Der er mange webshops på nettet, hvor sider som Zalando, Bootz og Miinto alle har mange varianter. Bootz er nok det bedste sted at starte, når du skal finde sko til fest/arbejde, men besøg flere shops for at se alle mulighederne.

 

Vi håber vores guide om den stilfulde herrepåklædning har gjort dig klogere på de elementer den bør indeholde. Vi runder guiden af med en god video med David K fra Herrernes Magasin, der fortæller om det smarte festtøj. Det kunne være en inspiration for dig: