Kvinder har langt flere muligheder for at iklæde sig passende og stilfuldt til formelle begivenheder, end mænd har – men til gengæld har mændene jakkesættet.

Jakkesættet kan bruges i mange forskellige situationer og i dag findes der mange forskellige variationer over det. Sættet kan fås i mange forskellige farver, både de traditionelle mørkeblå nuancer og i markante kraftige farver.

Der er også mange forskellige valg til, hvad man kan have på inde under jakken. De fleste vælger en skjorte. Sort har altid været en både stilfuld og moderigtig farve, og derfor er der også mange, der overvejer, at blande jakkesættet med den sorte skjorte.

Oplagt valg til begravelsen

En sort skjorte inden under sorte jakke og bukser er først og fremmest det oplagte valg til begravelsen. En begivenheden en bisættelse, er det altså en stilfuldt valg, der passer godt til situationen.

Husk også at iføre dig sorte sko, da det ellers bryder looket. Desuden mener mange, at brun og sort ikke er en god kombination, undgå derfor brune sko til dit ellers gennemførte sæt.

Mange tror, at et klassisk jakkesæt er sort, men det mest benyttede og almindelige er i virkeligheden et mørkeblåt sæt. Det er hovedsageligt til begravelser, at det sorte sæt bliver taget i brug, og ikke i særlig høj grad til mere festlige begivenheder.

Det skal desuden ikke forveksles med smokingen eller kjole og hvidt, som ikke er passende til en begravelse, men kan være et elegant tøjvalg til et bryllup.

Et helt sort look kan virke kedeligt

Sort i sort er altså looket, der passer bedst til begravelsen. Endnu en grund til ikke at vælge den sorte skjorte til jakkesættet er, at det kan komme til at virke kedeligt til andre begivenheder.

Har du valgt den sorte skjorte, er det en god idé at vælge en jakke og bukser, der er i en hel anden farme, eventuelt lysegråt. På den måde skaber du en kontrast. Er det fordi, du godt kan lide, at dit look er mørkt, kan du i stedet vælge den mørkegrå, mørkeblå eller mørkegrønne skjorte.

Desuden kan der komme noget godt ud af at prøve noget nyt. Går du normalt i meget dunkle farver, kan du prøve en bordeaux sæt i stedet eller du kan vælge nogle farverige detaljer.

Mange vælger at peppe sit outfit op med et spraglet slips eller butterfly. Har du valgt en buks, der stumper en smule, kan du lave en god effekt ved at vælge en strømpe med mønster eller flotte farver.