Påklædning til mænd er en meget vigtig del af dit udtryk og udstråling. Der er ingen tvivl om at kombinationen af din tøjstil, frisure, accessories har en meget stor indflydelse på, hvordan du bliver omfattet af andre.

Det gælder i særdeles når du møder nye mennesker. Her ønsker de fleste at efterlade et positivt førstegangsindtryk. Designerfokus.dk ser derfor nærmere på herrepåklædningen og giver dig gode råd, tips og inspiration til, hvad du bør iklæde dig.

Fokus er flyttet fra de klassiske dele som sko, jakker og accessories, til de små detaljer som sokker, lommetørklæder, slips og skjorter. Se meget mere her. 

Inspiration til din herrepåklædning

Har du brug for inspiration til hvad du bør iklæde dig når du skal til bryllup, fest eller arbejde? Så er du langt fra den eneste, for mænd er bare ikke lige så dygtige til at påklæde sig som kvinder. I hvert fald ikke generelt set.

I denne artikel har vi sans for detaljen, de tøjdele som ikke altid får den opmærksomhed de fortjener. Det kan nemlig være de små detaljer, der får dig til at fremstå moderne og helt igennem stilfuld.

Herresokker

Vi starter med noget så usexet som herresokker. Ikke fordi du kan score en lækker kvinde med smarte sokker, men fordi grimme herresokker virkelig kan få dig til at fremstå utjekket og kikset.

Det kan være et flot jakkesæt med grønne sokker, der giver det helt forkerte udtryk. Eller det kan være du bruger ankelsokker, når du ikke skal!

Sokkerne skal passe til det tøj du ifører dig. Hvis det er et mørkeblåt/sort jakkesæt, vil et par mørke herresokker være et godt valg. Hvis du har iført dig farverigt festtøj, kan de sagtens være farverige og mere kulørte. Men sørg for at have pæne sokker i mange farvevarianter – og uden hul i.

Skjorter

Nu til den helt klassiske tøjdel, når du skal være fin i tøjet; skjorten. Den er ikke til at undgå eller komme udenom, når du skal se pæn ud. Intet kommer på niveau med skjorten og den indvirkning den vil have på dit udtryk.

Hverken den smarteste t-shirt eller de flotteste polo. For selvom poloen er det tætteste du kommer på, er skjorter bare noget helt for sig selv. Hvornår har du sidst været til en stor fest eller lignende, med personer uden skjorte? Det sker nærmest aldrig, når man skal tage sig ud fra sin bedste side.

Det ved jeg godt! Ja, de fleste mænd ved godt at skjorten er et must, når man skal påklæde sig pænt. Der er bare alt for få der praktiserer det i virkeligheden. Og det er altså ikke fordi at skjorter er så meget dyrere end t-shirts. I Magasin kan du fx. få 2 styks for 700 kroner – tilmed i god kvalitet og mange varianter.

Så prisen må aldrig være en undskyldning. Det er i højere grad traditioner og vaner der bør ændres. Nogle mænd føler sig bedre tilpas i t-shirts, men når du tager i byen, til fest eller hvis du har et kontorarbejde, så er det bare bedst med skjorter.

Butterfly

Nu bevæger vi os over i den kategori der hedder festtøj. Det kan være bryllupper, runde fødselsdage eller en almindelig stor fest. I alle tilfælde vil din stil lige få 5 % ekstra, hvis du iklæder dig en butterfly eller slips.

Det er meget smag og behag, hvilken af de to varianter man foretrækker. Når du skal vælge, bør du have øje for hvilken skjorte og jakkesæt det skal passe sammen med. Deres farver, stil og form bør alle have en indflydelse på, dels designet på din butterfly og dels på om du overhovedet skal vælge en butterfly. Eller om slipset er mere anvendeligt.

Slips

Slips er det klare alternativ til butterflyen. Faktisk er der markant flere som bærer slips, så ved at vælge en butterfly, er du med til at differentiere dig og fastholde et gentleman-look.

Valget er dit og selvom slipset generelt kan anvendes i flere sammenhænge, bør du have begge dele hængene i garderoben. Medmindre du er helt for eller imod én af delene.

Fælles for dem begge er, at du vil komme til at fremstå som en rigtig mand. Stilfuld, smarte og med styr på tingene. Omend slipset er mest for den helt klassiske mand, så er butterflyen mere til den friske og løsslupne person.

Lommetørklæde

Er du først hoppet i jakkesættet og betalt flere tusinde kroner for det, så er der ingen grund til at spare lommetørklædet væk. Kluden der bør placeres i din jakkelomme, for at fuldføre dit look.

De findes i et væld af farver, designs og varianter. Du kan derfor med sikkerhed finde en passende model, der supplerer dit jakkesæt eller blazer på bedste vis. Glem ikke detaljer som lommetørklædet, det får dig nemlig til at fremstå som en rigtig gentleman.

Bælter

Vi slutter vores guide til pæn herrepåklædning af med bæltet. En af de mindre synlige genstande, men når først bæltet eller spændet flashes, skal det gerne se godt ud.

I modsætning til de øvrige ting på vi har været igennem, har bæltet også en vigtig praktisk funktion. At få bukserne til at blive opppe og sidde perfekt. Man kan derfor argumentere for at skjorten og bæltet er to af de helt essentielle del af en pæn påklædning for mænd.

Mens de øvrige elementer mere bør overvejes, hvis du gerne vil have en komplet og gennemført stil. De fleste ved hvordan bæltet bør sidde, men der er alligevel en række tips du bør huske på:

  1. Hav flere bælter i klædeskabet. Én variant kan ikke matche alle tøjstile og bukser.
  2. Gå efter de fleksible og tidløse varianter. Sort og mørkebrun er sikre vindere.
  3. Spændets størrelse er vigtigt for, hvornår de kan anvendes. Et stort spænde passer ikke til jakkesæt, men til bukser.

 

God fornøjelse med at få skabt dig en stilfuld og smart til som mand.