Er du træt af flossede eller usunde negle? Det er vigtigt de fremstår flotte, da dine hænder fungerer som et visitkort og derfor er det godt at pleje dem ordentligt, et par minutter hver dag.

Dermed kan de holde sig velplejede, og her har du også mulighed for at prøve at redde dine negle i tide, inden det er for sent. Her kan du få nogle råd til, hvordan du plejer dine negle og holder dem sunde.

Sådan plejer du dine negle

  1. Sørg for at klippe dine negle af og til når de bliver for lange. Her kan du klippe i små bidder fra hver side af den, da det kan svække neglene at klippe dem over af én gang. Her skal du også have fat i en neglefil, og vær meget forsigtigt når du filer. Hvis du har en flosset negl, så lad endelig vær med at hive det løse stykke af. Find i stedet negleklipperen frem, da du ellers kan risikere at hive noget levende væv af.
  2. Du skal hverken bide eller pille i dem, og sørg for at passe på dem, så du ikke bruger dem som værktøj; f.eks. til at få en dåse op eller andre lidt besværlige ting, hvor man kan have en tendens til at bruge neglene. Find i stedet en kniv eller andet værktøj frem, så du skåner dem. Mange har sarte neglebånd, og dem skal du heller ikke bide eller pille i, heller ikke når de flosser. Sørg for at skubbe dem tilbage med en rosenpind hvis det sker, hvis du føler at du bør gøre noget.
  3. Hænderne har brug for håndcreme i hvert fald én gang om dagen, så de får nok fugt. Her skal du især være omhyggeligt omkring neglene. Hvis du vil have mere fokus på dem, så kan du med fordel købe en god olie.
  4. Det er vigtigt at bruge over- og underlak, når du skal lægge neglelak; både for at lakken holder længere, men også for at skåne mod misfarvninger.
  5. Når du skal gøre rent eller vaske op, så kan du med fordel bruge gummihandsker for at skåne dine hænder mest muligt, da produkterne kan virke udtørrende. Bagefter kan du også bruge en god håndcreme.

5 must-have tilbehør til dine negle

Hvis du går meget op i dine negle, så kan du her læse om tilbehør, som et et absolut must-have til dem!

  1. Neglefil: Den er praktisk til at holde sine negle sunde og give dine dem en fin kant, hvis uheldet skulle være ude og du knækker et stykke af dem. Sørg for at file i én retning og ikke frem og tilbage, da dette kan slide unødvendigt meget.
  2. Negleklipper: Vi kan ikke komme udenom at dette også er et musthave for pigen der går op i sine negle. Det er vigtigt at holde en god længde og ikke alt for lange, og dette har man bedst mulighed for med denne, da man dermed kan få et mere ensartet resultat på alle neglene. Den kan også bruges, ligesom filen, til at rette op.
  3. Base- og top coat: Disse to er vigtige til dig der elsker at lægge neglelak, da de får den til at holde meget længere. Basen går ind og beskytter mod misfarvninger, og top coaten er med til at sørge for at lakken ikke skaller af med det samme, og dermed holder længere.
  4. Negleolie: Denne form for olie er et musthave for at fugte og blødgøre neglen, samt gøre den mere smidig. Dette er også med til at gøre den stærkere og mere fleksibel på længere sigt, og her kan Solar oil fra CND anbefales, da den indeholder olier som minder om kroppens egne olier.
  5. Cuticle Eraser. Dette produkt fra CND er også et godt produkt at eje, især hvis du har tendens til ødelagte neglebånd og ømme negle. Denne går ind og mindsker ømheden og forebygger neglerødder.