Vi danskere elsker at gøre meget ud af vores eget hjem og med god grund. Det er vores ansigt udadtil og det er stedet hvor vi tilbringer store dele af vores liv. Det gør vigtigheden af hygge og komfort ekstrem stor.

De fleste kender til de dyre designer køkkener, eller sofa og fladskærm til over 15.000 kroner. Det er mange penge vi investerer i hjemmet, men de er godt givet ud, med tanke på hvilken forskel det gør for vores generelle livskvalitet.

Det er bare ikke altid at man som familie får sat sig eget personlige præg på indretningen. Designerfokus vil derfor se nærmere på, hvordan du kan sætte præg på boligen, uden at sprænge budgettet. 

De små detaljer gør en forskel

Det er klart at alle hjem skal rumme en sofa, TV, godt køkken, spisebord og så fremdeles. men ofte er det de små detaljer, der kan gøre en markant forskel på indretningen. Små detaljer der er smarte og uden at de behøves at koste en bondegård.

Vi har særligt udvalgt 3 forskellige områder, hvor du kan og bør gøre en indsats.

Wallstickers

Wallstickers  er fantastisk til at pynte væggen og skabe en god stemning. De findes i et væld af varianter, alt efter hvilke farver og motiver du søger. Mange familier har billeder hængende på væggen, de er bare i den billige ende og deres kvalitet er derfor meget varierende. Ofte passer de ikke rigtig godt ind.

Endnu værre er det med en stor hvid væg, der bare får rummet til at virke tomt og kedeligt, uden dynamik. Her er wallstickers et perfekt valg og modetendensen er da ligeledes tydelig henover de seneste 3-4 år. Flere og flere er begyndt at dekorere hjemmet med diverse wallstickers.

Det er specielt verdenskortet der har vundet stor popularitet hos danskerne, men udvalget er som sagt bredt og varieret.

Designerfokus vil personligt anbefale dig at vælge Verdenskort til væggen i stuen og Disney wallstickers til børneværelset. De kan findes i webshops som Allstickers.dk og Livingshop.dk. Til priser på kun 150-300 kroner må det siges at være en billig del af boligindretningen.

Tæpper og puder

Tæpper og puder, hvad er nu det? Ja, det er ikke den dybe tallerken vi har opfundet her, men alt for mange hjem “sparer” på hyggen. Det er helt normalt med spisestole og sofaer i god kvalitet, men tæpper og puder er ekstremt oversete. Specielt som en del af indretningen.

For de kan nemlig være med til at samle rummet (tæpperne) eller give din stue en særlig dynamik (puderne). En stor blå eller sort sofa er da flot, men det vil hurtigt se mere hyggeligt og pænt ud, hvis du placerer 2-3 pudder der også.

Der fremstilles tæpper og puder i rigtig mange varianter og designs, så du kan helt sikkert finde en stilfuld og smarte model, der passer til hjemmets stil. Se bare udvalget hos Trendy Living. Her har de en masse puder, der vil gå rigtig godt sammen med din sofa eller til soveværelset.

Sidst må du heller ikke glemme at puder og tæpper er med til at øge komforten mærkbart. Du slår altså to fluer med ét smæk!

Foderbrætter – skaber gang i fuglelivet

Haven er ofte en meget overset del af boligindretningen og det er en fejl. For nok foregår det udendørs, men de fleste familier vil være vilde med aktivt fugleliv i baghaven. Det kan du skabe ved at opsætte et foderbræt og ligge mad til fuglene.

Specielt i kolde vinterperioder vil de være flittige gæster, da det er sværere for dem at få føde. Med tiden vil de vænne sig til, at de kan finde mad på din adresse. Og så er det bare hyggeligt og pænt at have stående, da der laves rigtig mange pæne foderbrætter i træ og stål.

Vi håber du har haft glæde af vores 3 anbefalinger, der forhåbentlig kan være en øjenåbner for hvor lidt der skal til, før du får skabt et mere personligt hjem.