Skønhed – en vigtig del af førstegangsindtrykket

Designerfokus ser i denne artikel nærmere på skønheden som begreb og dens betydning for det førstegangsindtryk du efterlader. Der er ingen tvivl om at førstegangsindtrykket er ekstremt vigtigt, når du skal lære nye mennesker at kende.

Flere undersøgelser viser at du har mellem 10-15 sekunder til at gøre et positivt indtryk og hvis du fejler, kræver det meget arbejde, før du kommer ind på livet af et andet menneske. Sagt med andre ord, hvis du “fejler” eller skuffer, kan det kræve meget tid for at komme på sporet igen. 

 

Hvorfor er førstegangsindtrykket vigtigt?

Lad os starte med at se på hvorfor førstegangsindtrykket er så fandens vigtigt. Det er klart at vigtigheden bør inddeles i grupper, alt efter hvad du beskæftiger dig med. Din familie kender dig og hvis du har de samme arbejdsgange i en virksomhed over 10-20 år, vil betydningen ikke være overvældende.

Men det er vel alligevel meget rart med positive tilkendegivelser og nye bekendtskaber løbende, selv for dem der ikke umiddelbart har forskellige arbejdsgange eller livsstile.

Førstegangsindtrykket er afgørende fordi mange mennesker lever af fordomme, enten direkte eller indirekte. Det betyder, at vi hurtigt vurderer og dømmer et menneske, straks efter vi har mødt vedkommende. Får vi fx. et indtryk af en nørdet person, kan det hurtigt hænge ved.

Eller endnu værre, får vi en oplevelse af at vedkommende er arrogant og kort for hovedet, bliver vi ekstra bedømmende i vores opfattelse. Så vores udstråling og væremåde er én side af førstegangsindtrykket.

Skønhed er den anden side af mønten, der er mindst lige så vigtig, fordi vi sjældent kommer til at snakke så meget med dem vi passerer forbi. Vi ikke altid at vurdere deres opførsel og ageren i dybden. Her går skønheden ind og spiller en ekstra stor rolle.

Tjek også: Vejen til skønhed

 

Sender du de rigtige signaler?

Ét er dit førstegangsindtryk, noget andet er om du rent faktisk udsender de rigtige signaler til omverdenen. For gør du det, kan du reelt være ligeglad med hvad de tænker, for du er jo bare dig selv!

Der er desværre mange, specielt yngre piger, der har svært ved at skabe sammenhæng mellem deres person og det udtryk de har. Det kan i værste tilfælde sende helt forkerte signaler, der kan medføre uheldige situationer.

Så når vi snakker om skønhed og førstegangsindtryk, er det lige så vigtigt at du er bevidst om de vibes du udsender. Skal det være en stilfuld og klassisk pige/kvinde, eller vil du gerne vise mere af din sprælske side?

Du ved det bedst selv, men vær opmærksom på at folk lægger mærke til selv de små detaljer, specielt når de møder dig første gang. Det er jo ikke uden grund at vi danskere rigtig gør os pæne, når vi skal i byen – man ved jo aldrig hvem man møder!

Relateret: Det feminine udtryk

You can leave a response, or trackback from your own site.