Vinteren lurer så småt om hjørnet, og noget af det værste som denne årstid fører med sig er kulden. De mørke morgener på vej til arbejde eller studie bliver ikke just bedre af, at hele kroppen isner, fordi man ikke har fået investeret i en ordentlig vinterjakke med uld.

Læs med her, og bliv klogere på hvorfor vinterjakker med uld er perfekte til at komme varm gennem vinteren. Designerfokus ser på hvorfor det er et godt valg.

Derfor skal du købe vinterjakker med uld

Materialet uld er helt fantastisk. Det holder rigtig godt og længe, og så er det åndbart og isolerende. Det vil sige, at det holder kroppen varm, når der er brug for det, men at det også kan køle kroppen ned, hvis den får det for varmt. Det regulerer sig altså efter kroppens temperatur.

Derudover indeholder det et stof der hedder lanolin, som gør at ulden er modstandsdygtig overfor smuds og snavs. Man kan faktisk sige, at materialet er selvrensende, og derfor ikke behøver at blive renset særlig ofte. Det er også vandafvisende, og en jakke i ren uld kan derfor sagtens holde til en byge med regn. Bliver jakken alligevel helt gennemblødt, så har materialet den evne, at det stadig formår at holde dig varm.

Dette er alt sammen kæmpe plusser, når det kommer til en vinterjakke, eller vinterfrakke, som skal holde dig varm i mange vintre. Udover at materialet har en god og effektiv virkning overfor dig, så er det også det bedste materiale at vælge, hvis man vil være god ved miljøet. Det udleder nemlig meget lidt CO2 at producere, og så er det noget, som kommer igen meget hurtigt – fåret får nemlig ny uld hele tiden.

Tre gode bud på en vinterjakke med uld til kvinder

Stribet uldfrakke fra Co’Couture

Pæn og trendy frakke fra det populære mærke Co’Couture. Jakken er i 50% uld og resten af materialerne er polyester og mohair. Den er to lommer foran, og lukkes med en enkelt knap.

Grå uldjakke med kunstpels fra Esprit

Denne jakke, eller parkacoat, i lavet i et uldmix, og har lynås foran, så den lukker tæt til. De to lommer foran har også lynslås, så du kan være sikker på, at dine ting ikke falder ud. Hætten er foret, og derfor dejlig varm, og kunstpelsen som sidder på hætten kan tages af.

Enkel uldfrakke fra Noisy May

Denne smukke og enkle frakke fra Noisy May har referencer til jakkesættet. Den lukkes foran med en enkel knap, og har to lommer, som man næsten ikke ser.