Det er ikke kun tøjmode, skønhed og dyre forbrugsvarer der optager Designerfokus. Vi har fokus på alt inden for mode & design. I denne artikel ser vi nærmere på det moderne hjem og hvad det bør indeholde.

Vi tilbringer rigtig mange timer i hjemmet, så der er al mulig grund til at skabe sig et smart og behageligt hjem. Du skal være stolt over at fremvise det til dine venner og familie. Præcis som du skal føle dig godt tilpas.

Læs mere for at se Designerfokus.dk’s bud på, hvad der udgør et moderne hjem i dagens Danmark. 

Vi har valgt at inddele artiklen i tre hovedgrupper, der spiller en væsentlig rolle i alle danske hjem.

Stilfulde skabe og borde

Den første hovedgruppe er hjemmets skabe og borde. De skal være stilfulde og er med til at definere hele rummets look. Rum som køkkenet, badeværelset og stuen bør have skabe og borde, der passer sammen. Du bør overveje at gå efter de tidløse varianter, hvor hvid og lyse farver altid er gode.

Det vil give den bedste sammenhæng, hvis du arbejder ud fra de samme farver og udtryk. Så du ikke har et helt hvidt og stilrent badeværelse, men et køkken udelukkende af træmaterialer. Det kan hurtigt give et mismatch. Sørg for at skabe en synergi mellem hjemmet skabe, borde og vægfarve, så det går op i en højere enhed.

Én ting er at gøre dette, noget andet er at finde de mest moderne varianter på markedet. Du har nemlig mange valgmuligheder som forbruger. Vi anbefaler altid, at du undersøger mulighederne på nettet og eventuelt tager til fremstillinger i den lokale by. Det kan give dig god inspiration og et nærmere indblik i mulighederne.

Smarte møbler

Vi bevæger os videre til næste hovedgruppe; møblerne. De skal helt naturligt fungere i forlængelse af hjemmets borde, skabe, vægfarve og indretning generelt. Forskellen på husets møbler er bare, at de gerne må skille sig ud.

Så hvis du har et lyst køkken, bad og lyse vægge i stuen, kan det fungere godt med møbler i andre farver. Man kan sige, at mens borde, skabe m.m. skal skabe en sammenhæng, må dine møbler gerne være personlige og fremstå mere for sig selv.

En af de udbredte diskussioner og overvejelser er, om man skal gå efter normale møbler eller de såkaldte designermøbler. Sidstnævnte kommer hurtigt til at koste mange penge, men kan efterhånden købes til fornuftige priser. Det kræver bare at du køber replika modeller.

Reproducerede designermøbler kan lyde negativt og som lav kvalitet, men er det bestemt ikke. Du kan få de mest populære og moderne designermøbler stående i stuen, uden det koster en bondegård.

Læs mere om danske møbeldesignere her.

Gadgets og smart elektronik

Nu til den mest personlige og unikke del af hjemmets indretning. En af de klare tendenser de sidste 5-10 år er en øget brug af gadgets og smart elektronik. Det kan være en fiks nøgleholder, den nyeste iPad eller noget helt tredje.

Mens elektronik som et fladskærms-TV og iPads er ekstremt nyttige og smarte, så er det gadgets som vil give hjemmet det mest personlige touch. Du bør derfor overveje at finde 4-5 genstande til hjemmet, der kan overraske dine gæster eller sætte et særligt præg.

 

Vi håber du kan bruges vores råd og henvisninger, til at få skabt dig et mere moderne hjem. Det er rigtig mange valgmuligheder på markedet og i det store hele, handler det om at skabe et personligt og moderne hjem man trives i – god fornøjelse!