Ja, en lille, vigtig og diskret detalje. Manchetknapper bruges til at fastgøre manchetter på skjortens ærmer, og også som en form for smykke for mænd. Disse laves i mange forskellige materialer som fx metal, glas, sten og læder, eller kombinationer af disse.

Forsiden af en manchetknap kan være pyntet med fx sølv, guld eller et motiv. De er alle designet til skjorter som har knappehuller på begge sider.

Her kan du læse mere om manchetknapper og hvordan de bliver en del af dit outfit.

En fast bestanddel til smoking og kjole & hvidt

I gamle dage kunne en manchetknap signalere hvilken social status man havde, men i dag bruges de mere som en fin og ofte fast bestanddel til finere begivenheder, hvor man ifører sig kjole og hvidt eller smoking. De kan som nævnt laves i mange forskellige materialer, og dermed alle skabe et bestemt udtryk i deres detaljer.

De mest klassiske manchetknapper er ovale og ofte i enten guld eller sølv eller forgyldt med en lænke melem knapperne. De fineste du kan få er i 18 karat og er lavet af 3/4 guld, og de billigste er på 8 karat, hvilket er 1/3 guld.

 

En lille, men vigtig detalje

Nok er manchetknapper små, men de kan være en vigtig detajle i outfittet, og kan dermed fuldende det. De findes også i rav og perlemor og endda små horn, og man kan dermed selv være med til at præge hvilken form for materiale og udtryk man ønsker, at den enkelte manchetknap skal bidrage med til kjole og hvidt eller en smoking.

Hvis man vil gennemføre stilen 100%, så kan man få lavet sine egne indgravede manchetknapper med egne initialer eller signatur, som vil passe perfekt til fx et bryllup, ligesom mange af de kongelige gør.

Der er mange muligheder, men du bør altid være en del af din finere påklædning til bryllupper, runde fødselsdage og lignende.

Læs eventuelt vores guide til en stilfuld herrepåklædning.