Julefrokostsæsonen er over os, og pludselig står man med det samme problem som alle de foregående år; hvilket outfit til julefrokost er det bedste? Læs med i denne artikel, hvor vi guider dig gennem tidens trends og outfits, når det kommer til julefrokoster.

At klæde sig på til en julefrokost er ikke det samme som at klæde sig på til en tur i byen. Julefrokost er noget ganske særligt, og ofte starter det tidligt på dagen, og med overdådige mængder af mad og drikke, så det skal både være festligt og komfortabelt tøj, du iklæder dig.

Valg af tøj til julefrokosten

Når det kommer til farver, så er rød og sort de to mest populære farver at tage på til jul. Der skal absolut ikke spares på noget som helst, for en julefrokost er en kæmpe fest, og så sker det kun een gang om året. Derfor bør et outfit til julefrokosterne have et særligt twist i form af et jakkesæt, en butterfly, lækre smykker, høje hæle eller noget andet, som du kun hopper i ved meget festlige lejligheder.

Her kan du få inspiration til hvad du kan iføre dig som mand og kvinde. Det kan forhåbentlig hjælpe dig på vej.

2 outfits til mænd

 1. Navy jakke og sorte støvler
  Navy jakker er elegante og moderne. Navy-farven kan bruges i mange sammenhænge og sammen med en skjorte, et par bukser og sorte støvler, har du et smukt og klassisk outfit til julefrokosten. Støvler og bukser kan findes i en lang række varianter, men det er afgørende at de passer godt til jakken.
 2. Skjorte med print og stilfulde sko
  Skjorter med print vil med sikkerhed tilføre noget festligt til dit look. Print kan give skjorten et særligt touch og du kan finde en del modeller på markedet. Farverne kan med fordel holdes i neutrale nuancer, hvis det er sammen med en butterfly, for en smuk og festlig påklædning. De stilfulde sko bør igen matche resten af outfittet, men sorte og brunlige nuancer vil ofte være velegnede til vinterperioden.

Se også: Outfit til nytår for mænd

2 outfits til kvinder

 1. Rød velourkjole og høje hæle
  Et outfit bestående af en smuk rød kjole, eventuelt af velourstof, som sidder perfekt på kroppen. Gå efter en kjole med smalle, lange ærmer, der går ned til knæene. Kombiner det med sorte ankelstøvler i ruskind, da de kan være med til at “forlænge” benene og skabe et fuldendt look.
 2. Sort, transparent kjole og stilletter
  Et andet smart julefrokost outfit, kunne være en sort kjole med lange ærmer. Er kjolen syet i et lettere transparent materiale, opnår du tilmed et mere elegant udtryk. Med en underkjole indenunder, løst hår og en rød læbestift har du et smukt udtryk til julefrokosten. Kjolen bør kombineres med flotte stilletter og her har du sikkert allerede ét par i garderoben? Netop fordi kjolen er sort, kan du nemt finde et par matchende stilletter og disse vil styrke dit yndefulde look.

Vi håber du har fået inspiration til hvad du kan iføre dig af outfits til julefrokosten som mand og kvinde.