Når det kommer til at klæde sig på som mand til forskellige begivenheder og fester, så er der ofte en dresscode forbundet, især hvis det er en lidt finere begivenhed som f.eks et bryllup.

Her kan du få en oversigt over hvad det fineste herretøj er til det mest almindelige. Du kan nemlig ikke bruge f.eks. kjole og hvidt til hverdag, som du ville kunne med et jakkesæt; bliv klogere her!

1. Kjole & hvidt

Kjole og hvidt er den fineste beklædning som en mand kan bære, og består af en åbentstående jakke med skøder, en hvid skjorte med stivet bryst og knækflip, en hvid vest, hvid butterfly og lange bukser. Denne bruges f.eks. til galla eller hvis man f.eks. er medlem i en loge.

I modsætning til en smoking, så benyttes kjole og hvidt som festpåklædning hele dagen, hvor man anser smokingen for kun at være til om aftenen efter kl 18.

2. Smoking

Normalt siger man, at smokingen er en beklædning som iføres efter kl. 18 og til en lidt finere fest, hvor et jakkesæt er for underdressed og kjole og hvidt er for overdressed. En smoking er f.eks. oplagt til en bryllupsfest (om aftenen) eller finere fester, hvor kvinderne kommer i flotte aftenkjoler.

En af de mest udbredte former for påklædning, når du skal til bryllup, runde fødselsdage eller fine nytårsarrangementer.

Se også: Inspiration til god herrepåklædning

3. Jakkesæt

Jakkesættet har i mange år været en naturlig del af herremoden, både til hverdag og til finere begivenheder. Det er en sikker vinder, når det kommer til at give en professionel udstråling på arbejdet, og også til forskellige begivenheder, hvor man forventer at have lidt finere tøj på end jeans og en skjorte.

På arbejdet er det naturligt at tage et jakkesæt på hvis man f.eks. arbejder på et kontor eller har en direktørstilling. Det giver en seriøs udstråling og her er det vigtigt at farvevalget er enkelt, så man bibeholder det seriøse og professionelle udtryk.

Hvis man er til fest kan sagtens undvære jakken, alt efter begivenheden, så det giver et mere afslappet men pænt look. Her har man også flere mulighed for at lege med farvevalget af skjorten, og vælge noget der er mere utraditionelt end det man har på til hverdag.

Få gode råd til valg af jakkesæt her.