Smokingen er en klassisk og stilfuld beklædning til alle mænd, der gerne vil se godt ud. Den sorte jakke, hvide skjorte og den sorte butterfly bruges til formelle begivenheder om aftenen – en bryllupsfest om aftenen kan eksempelvis være et godt tidspunkt at iklæde sig en smoking.

Ejer du ikke en i forvejen skal du se dig for, før du køber den første og bedste. For det første kan det være en god investering at købe et sæt i god kvalitet, som du betaler lidt mere for. På den måde er der størst sandsynlighed for, at du kan bruge det mange år frem.

Den klassiske smoking går ikke af mode, og derfor er det ikke en dårlig idé at beholde det samme sæt i lang tid.

Se også: Rangordningen af herrepåklædning – smoking nr. 2

 

5 råd til en korrekt pasform

Når du vælger dit nye sæt er det desuden meget vigtigt, at pasformen er rigtig. Det ødelægger det ellers stilige udseende, hvis tøjet sidder forkert. Derfor er der her fem gode råd til den helt korrekte pasform.

  1. Først og fremmest er det vigtigt, at skuldrene sidder rigtigt, både i jakken og i skjorten. Bærestykket, der er stykket på jakken mellem skuldrene, skal hvile på ryggen, og ikke rynke eller lave folder bag på jakken. Både syningerne ved skuldrene på både jakke og skjorte, skal slutte lige netop ved dine egne skuldre, eller sidde en lille smule længere ude. Det er vigtigt, det ikke stopper før.
  2. Flere smokings kommer med en smule polstring i skuldrene. Det kan være en god idé, hvis du er bygget smalt. Er du til gengæld bred eller meget muskuløs, skal du finde en jakke uden eller kun med lidt polstring.
  3. Det er vigtigt, at dine bukser ikke er for lange. Buksekanten skal lige netop røre ved din sko, og ikke være så lange, at selve buksen folder eller glider helt ned til sålen bag på skoen, så kanten bliver slidt.
  4. Der kan godt være uenighed omkring, hvordan ærmelængden skal være på smokingjakken. Mens nogle mener, at et par centimeter af skjorteærmet skal kunne ses ud fra jakkeærmet, mener andre, at skjorten kun skal kunne ses, når ejermanden løfter eller bukker sin arm.
  5. Kraven foran på jakken må ikke gabe. Den skal ligge sig fladt ind mod kravebenet, når du står lige op og ned. Desuden skal din jakke ikke gabe eller stramme for meget, når den er lukket.

Det er specielt til runde fødselsdage, fine begivenheder og til bryllupper at vi danskere iføre os smoking. Alle bør have en smoking hængende i garderoben, da de er relativ tidsløse og kan tilføje noget ekstra til dit look.

Læs også: Dresscode til bryllup – for mænd og kvinder