Brylluppet er en af de begivenheder, hvor der bliver gået mest op i, hvilket tøj der er blevet valgt. Uanset om det er bruden, der har fundet den helt rigtige brudekjole, eller gæsterne, der har brugt lang tid på at finde det helt rigtige look, så er der blevet lagt mange tanker bag.

Som mand kan det virke som om mulighederne er begrænsede. Der er ganske vist ikke et stort udvalg af kjoler, mændene kan vælge imellem, men der er alligevel nogle overvejelser at gøre. Et valg manden kan tage er nemlig, om han skal iføre sig jakkesæt eller smoking.

De centrale overvejelser

Der er forskellige overvejelser, som det er vigtigt at tage højde for, inden valget af mandens tøj bliver taget. Det vigtigste, der er at overveje, er at det er forbudt at overdresse både gommen og bruden. Det er for eksempel meget ildeset at kvinder møder op til bryllupper i hvidt eller i gallakjoler, finere end selve brudens.

På samme måde bør mænd ikke iføre sig det samme som gommen. Står der ’galla’ under dresscode på invitationen til brylluppet, så er der god sandsynlighed for at gommen er iført kjole og hvidt, og i så fald er det acceptabelt og elegant at mændene ifører sig smoking.

Er du i tvivl omkring, hvad gommen har på, er det en bedre idé at gå med et jakkesæt.

Din påklædning som mand er afgørende for dit udtryk, så tal eventuelt med din familie eller venner om hvad de gør. Det vil være ærgerligt at møde op i et jakkesæt, hvis alle andre har valgt smokingen.

Et jakkesæt kan være mange forskellige ting. Det kan både være afslappet og meget formelt. Det er som udgangspunkt en god idé at vælge et sæt, der er enten koksgrå eller mørkeblåt.

Det er de mest traditionelle farver, som også er meget klassiske og elegante. Lyse sommerjakkesæt er som udgangspunkt ikke særlig formelle, men det betyder ikke, at de ikke kan passe til et afslappet sommerbryllup.

En af de muligheder, der er for at pifte jakkesættet lidt op, er butterflyen. En sort butterfly er klassisk og giver et klassisk og formelt look, men de findes også i mange andre farver.

Se også: Top 10 ingredienser i det perfekte bryllup

Smokingen giver et ekstra fedt look

Jakkesættet kan i mange sammenhænge gå an, men der er alligevel noget ved at vælge smokingen. Da sættet kan bruges i mange forskellige sammenhænge, både fødselsdage, bryllupper og endda på arbejdspladsen, mister det i nogle tilfælde noget af sin charme.

Smokingen derimod giver et ekstra fedt look, da det skiller sig ud og kun bliver brugt til bestemte lejligheder. Smokingen er utrolig klassisk og tidsløst, og giver næsten altid fuld sikkerhed for at ejermanden ser godt ud i det.