Smokingen er et rigtig lækkert outfit, der får mange til at ligne en gentleman, med alt hvad det indebærer. Du kan ikke gå rundt i en smoking uden rank ryg og uden at føle dig som noget særligt. Det er bare den indvirkning sættet har, på langt de fleste mænd.

Men hvorfor er det så sjældent, at vi danskere gør brug af smokingen som outfit? Vi ser på det oversete sæt og på hvorfor det bør anvendes i højere grad.

For dyrt pr. gang?

Én af vores bedste teorier om hvorfor smokingen bliver en smule overset af mange mænd, er at prisen pr. gang er relativ høj. Med tanke på hvor mange gange du får brugt en smoking kontra jakkesæt, så er de 5-7.000 kroner ret dyrt.

Omvendt kan man sige at en smoking er tidløse, i modsætning til mange jakkesæt, hvilket betyder at du kan bruge det de næste 10-15 år. Langsigtet kan det derfor ende med at være billigere end mange tror – og så er der bare nogle ting man bør eje som mand, selvom det er dyrt.

Det er jo heller ikke for bilen er den bedste eller billigste investering, selvom den bidrager med en essentiel funktion i hjemmet.

Vi mener prisen kontra hyppigheden, er en af de helt centrale årsager.

Kan bruges til flere bryllupper

Det er heller ikke så mange sammenhænge hvor et smoking passer ind, hvilket kan gøre svært at få det i brug. En af de oplagte er bryllupper, men her sætter brudeparret standarden. Hvis deres dresscode er jakkesæt, kan du nemlig ikke overgå brudgommen.

Så selvom smokingen vil være velegnet til brylluppet, er det ikke entydigt din beslutning. Du kan være heldig at have valget, hvis brudgommen iklæder sig smoking eller kjole & hvidt. Men det er mere reglen end undtagelsen, at han vælger jakkesættet. Desværre for os smokingglade danskere.

Hvis man bare selv kunne vælge hvad man ville komme i som bryllupsgæst, ville det være meget nemmere. Det er dog ikke en opfordring til at glemme traditionerne og den udstukne dresscode. Den skal overholdes naturligvis.

Give en særlig stemning til festen

Hvorfor er det så, at vi gerne ser smokingen anvendt i større stil? For det første bidrager det til en særlig festlig stemning til feste, uanset hvilken lejlighed det er. Manden kommer til at se bedre og mere stilfulde ud, mens kvinder i gallakjoler bidrager til, at begivenheden bliver noget særligt.

Der findes rigtig mange fester, hvor gæsterne har jakkesæt og almindelige kjoler, så en anden og finere påklædning, vil skabe en underlagt stemning og retning for festen. Sende et signal om at begivenheden er noget helt specielt.

Vi håber derfor den vinder mere frem med de nye generationer, da det kun bidrager til de festlige begivenheder.

Læs også: 5 råd til hvordan smokingen skal sidde